Bedrijfsfeest organiseren: stappenplan, inspiratie en tips!

Bedrijfsfeest organiseren: stappenplan, inspiratie en tips!

Bedrijfsfeest organiseren: stappenplan, inspiratie en tips!

Een bedrijfsfeest organiseren is niet zomaar een taak, maar een hele belangrijke. Bedrijfsfeesten zijn in veel organisaties voor de werknemers het hoogtepunt van het jaar en dat wil je natuurlijk goed aanpakken. Wij delen een geschikt stappenplan en daarnaast een hoop inspiratie en goede tips, zodat jij met een goed gevoel aan de slag kunt met de organisatie.

Stappenplan bedrijfsfeest organiseren

We beginnen met een kort en overzichtelijk stappenplan, zodat je de belangrijkste zaken hoe dan ook op orde hebt.
  1. Bepaal het doel van het bedrijfsfeest, zodat je daarop kunt inspelen. Gaat het om het vieren van successen? Of willen jullie juist de onderlinge band tussen collega’s versterken? Het doel houd je bij de rest van het stappenplan in je achterhoofd.
  2. Hoeveel gasten mogen er komen? Een belangrijke vraag. Maak een gastenlijst en bepaal of partners en kinderen welkom zijn. Op het aantal gasten kun je vervolgens de activiteiten en volgende stappen aanpassen en kun je een kostenplaatje maken.
  3. Het budget. Bepaal of er een budget is waar je je aan moet houden en kijk aan de hand daarvan en het aantal personen wat er mogelijk is! Je kunt berekenen wat je budget per persoon is om het overzichtelijker te maken voor jezelf.
  4. Geef het feest vorm en peil bij de medewerkers van jouw organisatie waar zij behoefte aan hebben én wat ze leuk vinden. Jij kunt een Hawaii-thema wel geweldig vinden, maar als er verder niemand op zit te wachten… tsja. Later op deze pagina delen we een aantal tips!
  5. Creëer het programma in de vorm van een draaiboek. Maak een planning voor de verschillende onderdelen van het feest en werk uit wat waarvoor nodig is.
  6. Boeken maar! Alles dat je in het draaiboek hebt uitgewerkt, ga je nu vastleggen bij locaties en verhuurders. Zo gauw je dit hebt gedaan kun je de uitnodigingen versturen.

Inspiratie voor de invulling van je bedrijfsfeest

Een bedrijfsfeest moet leuk zijn voor alle lagen en collega’s in het bedrijf. Peilen bij je collega’s waar ze zin in hebben is dus altijd een goed idee. Denk hierbij goed na over de ruimte waar het feest plaatsvindt en hoeveel mensen er komen. Wordt het groots en meeslepend of juist knus en gezellig? Formeel of informeel? Hoe zullen de mensen gekleed zijn, en wil je zorgen voor entertainment? Al deze dingen dragen bij aan de sfeer die je neer gaat zetten. Je kunt ook kiezen voor een thema, zoals Black & White, Casino Royal of Disco Fever, waarbij iedereen het zo gek kan maken als hij zelf wil.

Laatste belangrijke tips

Onze laatste tip voor het organiseren van een personeelsfeest: een bedrijfsfeest mag ontspannen en vooral leuk zijn. Het is belangrijk dat de planning en het draaiboek kloppen, maar uiteindelijk gaat het om de kern: dat iedereen in het bedrijf samenkomt, elkaar ontmoet in een andere setting en dat de saamhorigheid en het teamgevoel weer versterkt worden. Vergeet dus zelf hier ook niet van te genieten! Wil je ook een drankje meedoen, draag dan een deel van je verantwoordelijkheden op de avond zelf over aan collega’s of aan een locatiemanager. Zo kun je zorgeloos genieten van een topavond!

Bedrijfsfeest organiseren bij FORTtreffelijk

Ben je op zoek naar een geschikte locatie en een partij die alle zorgen voor je uit handen kan nemen en waar je in no-time een volledig bedrijfsfeest op touw kunt zetten? Onze experts helpen je graag en stellen samen met jou een fantastisch feest samen. Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Ook interessant om te bekijken

Previous
Next