Virtual Reality Escape Game

Virtual Reality Escape Game

Over deze activiteit

Magische wereld van Virtual Reality

Bij FORTtreffelijk in Markenbinnen kun je de spannendste VR escape games beleven. Een VR escaperoom speel je altijd samen. Iedereen heeft een eigen headset en je ziet en hoort je medespelers alleen nog maar in de magische wereld van Virtual Reality. Ontdek samen de virtuele escaperoom, ga uitdagingen aan en los pittige raadsels op. Je kunt met 2 tot 4 personen spelen op diverse niveaus. Dat maakt de VR escaperoom een te gekke locatie voor een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of ander evenement. Als je nog nooit een VR escaperoom hebt gespeeld, begin dan met de laagste moeilijkheidsgraad. Ben jij wel een ervaren speler? Dan kun je jezelf natuurlijk uitdagen met een hogere moeilijkheidsgraad. Bekijk hieronder de verschillende rooms, en kies de leukste voor jou!

De leukste VR Escaperooms

Vind hieronder de verschillende escape games en kies degene die jou het meeste aanspreekt:

 • Escape the Lost Pyramid (moeilijkheidsgraad 2/5)
 • Beyond Medusa’s Gate (moeilijkheidsgraad 2/5)
 • Save Notre-Dame on Fire (moeilijkheidsgraad 3/5)
 • Huxley (moeilijkheidsgraad 3/5)
 • Prince of Persia: Dagger of Time (moeilijkheidsgraad 4/5)
 • Jumpers (moeilijkheidsgraad 5/5)

Lees hieronder de uitgebreide verhalen

Escape the lost pyramid: moeilijkheidsgraad 2/5

Betreed de wereld van Assassin’s Creed Origins in Escape the Lost Pyramid. Plaats jezelf in de schoenen van een team ontdekkingsreizigers en ga op zoek naar de pyramide van Nebka en de speciale artefacten die zich daarin huizen. Ervaar gevaarlijke, zenuwslopende situaties die je in het echte leven nooit zou kunnen meemaken. Escape the Lost Pyramid is een avontuur die jij en jouw vrienden niet snel meer zullen vergeten.

Doe je best om samen zo snel mogelijk uit de pyramide te ontsnappen, anders kom je er misschien nooit meer uit…

Deze VR game speel je met 2 of 4 personen.

 

Beyond Medusa’s Gate: moeilijkheidsgraad 2/5

Een escapegame in de Griekse wereld van Assassin’s Creed Odyssey. Ervaar een groots avontuur die je in het echt nooit zou kunnen beleven alsof je je daar echt bevindt. Ga als team op reis naar het Oude Griekenland in de tijd van filosofen, meedogenloze goden en orakels. Jij bevindt je ergens op de Mani peninsula in een aan de kust gelegen grot waar jij op zoek gaat naar een eeuwenoud artefact. Misschien vind je zelfs het legendarische schip van de Argonauten?

Deze VR game speel je met 2 of 4 personen.

 

Save Notre-Dame On Fire: moeilijkheidsgraad 3/5

De complete eenheid van de brandweer staat al klaar op locatie en heeft jullie hulp hard nodig. Tijdens restauratiewerkzaamheden is een grote brand ontstaan in de beroemde kathedraal. Gedurende dit uur zijn jullie echte brandweermannen. Dit belooft een bijzondere reddingsactie te worden als de kathedraal wordt binnengestapt om het vuur te blussen en de doornenkroon veilig te stellen. Navigeer door de vlammen nadat de toren is ingestort, begeef je op grote hoogte boven Parijs en bestrijd het vuur. Wacht geen seconde langer, voordat het te laat is…

Deze VR game speel je met 2 personen.

 

Huxley: moeilijkheidsgraad 3/5

3007 na Christus: De wereld, zoals je die kent, is verdwenen. De mensheid is vervangen door machines. Wat eens groen was, is nu vernietigd. Jullie zijn de laatste, overgebleven overlevenden, met één missie: HUXLEY helpen. Jullie zijn de enige die de apocalyps kunnen terugdraaien. Alles wat je nodig hebt om te slagen, vind je in je team: Adrenaline, strijdlustigheid en winnaarsmentaliteit.

Hebben jullie wat nodig is om de wereld te redden? Nou, waar wacht je nog op? De klok tikt door!

Deze VR game speel je met 2, 3 of 4 personen.

 

Prince of Persia – The Dagger of Time: moeilijkheidsgraad 4/5

Ervaar een episch avontuur in de wereld van Prince of Persia met deze unieke en uitdagende VR escapegame waarin je kan ervaren hoe het is om de tijd te controleren. Zo kan je ervaren hoe het is om: de tijd te vertragen, stoppen of zelfs terugspoelen! The Dagger of Time speelt zich af in de setting van de Prince of Persia-trilogie (Sands of Time, Warrior Within, The Two Thrones). Kailena, de Keizerin van de Tijd, heeft gevraagd om naar het Fort der tijd te komen om een ​​kwaadaardige magiër te stoppen. Kailena geeft jullie de Dagger of Time, zodat jullie de Zandloperkamer kunnen bereiken en deze kunnen gebruiken om de magiër te stoppen. Zonder je teamgenoten kun je deze escape niet tot een goed eind brengen. Goed luisteren en communiceren is de sleutel tot succes.

Je hoeft geen van de vorige Prince of Persia-games gespeeld te hebben om van The Dagger Of Time te genieten. Wel wordt enige Virtual Reality ervaring aangeraden. Dit spel is namelijk best lastig en de kant dat je het einde haalt zonder ervaring is zeer beperkt

Deze VR game speel je met 2, 3 of 4 personen.

 

Jumpers : moeilijkheidsgraad 5/5

Het bureau ” Unravel Corp”, gespecialiseerd in onverklaarbare fenomenen, is op zoek naar nieuwe bevestigde agenten voor een missie met een hoog risico. Radars pikten een onbekende golf op die afkomstig was van een naar schatting 5000 jaar oud artefact. Het bevond zich onder een niet-beursgenoteerde, niet meer gebruikte mijn in Mexico. Het bureau heeft een geheim laboratorium waarin het een teleportatiemachine heeft ontwikkeld om je naar plaatsen te brengen die voor mensen ontoegankelijk zijn. Jouw missie is om het artefact te vinden zonder gedood te worden. Je hebt slechts 1 uur om terug te keren, daarna is er geen terugkeer meer mogelijk.

Deze VR game speel je met 2, 3 of 4 personen.

Ben je enthousiast geworden van deze toffe activiteit die je met collega’s, vrienden of familie kan doen? Boek dan nu of neem een keertje contact met ons op. Nog niet helemaal zeker of dit wat voor je is, we hebben ook een hoop andere activiteiten voor volwassenen, neem eens een kijkje!

 • Game ervaring is niet vereist
 • De kans op duizeligheid is klein. Bij de ontwikkeling van de game is hier namelijk rekening mee gehouden. Daarnaast wordt door onze professionele headsets en de hoge kwaliteit van de game de kans verkleind
 • Let goed op bij de keuze van een escape game of het spel met een even of oneven aantal gespeeld dient te worden
 • Voordat de game start, zullen we eerst beginnen met een tutorial. Hierbij leer je omgaan met de controllers en kun je gewend raken aan de ervaring. Daarna is er één uur speeltijd
 • Tijdens de game zal er altijd een begeleider rondlopen om te assisteren
 • De minimumleeftijd is 14 jaar

 

Voor de bezoekers

Recent bekeken activiteiten

Previous
Next

Locatie

FORTtreffelijk bevindt zich op 15 minuten rijden van Amsterdam en Alkmaar en op slechts 10 minuten van Zaandam. Een ideale centrale locatie voor al uw activiteiten en evenementen!

Adres

Fort Markenbinnen
Provincialeweg 9

1536 AC, Markenbinnen

Error: Error: could not parse data from Recras. The error message was: Syntax error

Veel gestelde vragen

De kans om duizelig of misselijk te worden is klein. Bij de ontwikkeling van de game is hier rekening mee gehouden. Ook door de professionele headsets wordt de kans op misselijkheid of duizeligheid verkleind.

Wij raden het aan, indien mogelijk, contactlenzen te dragen. Is dit niet mogelijk? Dan zit er in de VR-bril genoeg ruimte voor de meeste brillen en kan je je bril ophouden.

Nee, zeker niet! Er is de keuze uit games met verschillende moeilijkheidsgraden. Daarnaast zal elke game starten met een korte tutorial om wegwijs te worden met de controller en VR-bril. Tijdens het spel zal er een spelleider aanwezig zijn.

Wil je nog even nagenieten van de VR escape game? Schuif dan gezellig aan in de genieloods voor een heerlijk drankje en/of hapje.