Kerstborrel organiseren? Volg deze stappen voor een succes

Kerstborrel organiseren? Volg deze stappen voor een succes

Kerstborrel organiseren? Volg deze stappen voor een succes

Organiseer jij dit jaar de kerstborrel voor jouw team of bedrijf? Dan wil je natuurlijk alles uit de kast halen om er een geslaagd feest van te maken. Maar wat komt er allemaal bij kijken wanneer je een kerstborrel organiseert? Met de volgende tips regel jij een onvergetelijke middag of avond waar je collega’s nog lang met plezier aan terug zullen denken.

1.  Begin op tijd met organiseren

De pepernoten liggen al een tijdje in het schap, de bladeren vallen van de bomen, en voordat je het weet staat kerst ook weer voor de deur. Begin daarom tijdig met het organiseren van de kerstborrel zodat jij niet op het laatste moment voor verrassingen komt te staan. Het zou vervelend zijn als je feestlocatie niet meer beschikbaar is of dat je collega’s de agenda al vol hebben staan.

2. Bepaal het budget

Het budget heeft invloed op vrijwel alle aspecten van de kerstborrel. Het is dus goed om vooraf te weten wat er uitgegeven kan worden zodat jij hier rekening mee kunt houden tijdens het plannen.

3. Kies een geschikte locatie voor de kerstborrel

Een van de eerste dingen die je vastlegt wanneer je een kerstborrel organiseert is de feestlocatie. Je kunt ervoor kiezen om dit op kantoor te doen, maar het is ook leuk om dit jaar helemaal uit te pakken door een bijzondere locatieaf te huren. Ooit al eens gedacht aan een feest in een 19e-eeuws fort? Dat is pas uniek! Neem eens een kijkje op onze feestlocatie bij Alkmaar.

4. Zorg voor entertainment

Naast dat er lekker gegeten en gedronken wordt tijdens de kerstborrel staat gezelligheid centraal. Zorg ervoor dat je gasten goed vermaakt worden, dit kan bijvoorbeeld met live entertainment zoals een band of DJ. Maar het is ook leuk om een quiz of workshop te organiseren waarbij je collega’s met elkaar moeten samenwerken. Ook meteen leuk voor de teamspirit!

Tip: Ook buiten de kerstborrel om kun je op ons fort terecht voor teambuilding in Noord-Holland!

5. Vier successen

Tijdens de kerstborrel is het een mooi moment om terug te blikken op de successen van het afgelopen jaar. Laat de hoogtepunten voorbij komen en bedank je werknemers voor hun inzet.  Hierdoor voelen mensen zich erkend en zullen ze zich volgend jaar ook weer vol enthousiasme inzetten.

6. Kies een thema

Maak je kerstborrel compleet door er een thema aan te hangen, dit biedt namelijk houvast in het maken van keuzes. Denk hierbij aan de aankleding, de catering, en de dresscode. Ga bijvoorbeeld voor het thema Glitter & Glamour, The Seventies of Winter Wonderland.

7.Praktische zaken

Nog enkele praktische zaken die je niet moet vergeten wanneer je de kerstborrel organiseert:

  • Verstuur de uitnodigingen op tijd naar je collega’s! Om te voorkomen dat de agenda’s vol zijn doe je dit 4 tot 6 weken van tevoren.
  • De kerstborrel is een ideaal moment om het kerstpakket uit te delen. Geef dit aan in de uitnodiging, dit verhoogd ook meteen de aanwezigheid kans.

Schakel hulp in

Het organiseren van de kerstborrel kan nog wel eens voor wat stress zorgen. Weet dat je niet alles alleen hoeft te doen! Wij hebben ervaring met het organiseren van feesten en kunnen je voorzien van adviezen, ideeën en tips. Van de catering tot de aankleding en het thema, wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ook interessant om te bekijken

Previous
Next