Houd jij wel van een goed glas wijn? Dan mag je de wijnproeverij van FORTtreffelijk niet missen! Hier maak je kennis met zes wijnen uit de Bourgogne en Beaujolais, duurzaam geteeld en met verschillende smaakbelevingen. Van een jonge wijn gerijpt op rvs tot een sprankelende bubbel, het staat voor je klaar op de Franse wijnproeverijen in het voorjaar op het fort in Markenbinnen!

Kom ook genieten op één van deze drie zondagmiddagen:

  • 29 maart 2020

  • 19 april 2020

  • 10 mei 2020

Ja ik meld me aan voor de wijnproeverij!

Ontdek de subtiele smaakverschillen

Wijnkenner Jeffrey Beerman laat je zes verschillende wijnen proeven, vertelt over de herkomst en maakt je attent op subtiele smaakverschillen. Een paar kunnen we hier al voor je verklappen; de jongste Chardonnay tijdens de proeverij is gerijpt op rvs vaten en heeft daardoor een aangenaam fruitaroma. Het is interessant om het verschil te ervaren met een andere Chardonnay die, veel klassieker, op eikenhout is gerijpt en daardoor een complexer aroma heeft en een zachte, ronde smaak. Hoe dat komt en wat je erin kunt proeven? Deze vinoloog gaat het je allemaal vertellen.

Wit, rood, rosé, een Cruse en Crémant

Naast de twee witte wijnen uit de Bourgogne proef je ook een rode en een rosé wijn uit de Beaujolais. De vijfde wijn is een bubbelwijn; een Crémant de Bourgogne. Een wijn die veel overeenkomsten heeft met de champagne maar doordat de wijnranken net niet in de Champagnestreek staan, niet zo mag heten. Een fijne mousserende wijn, de Cruse Brut, wordt overigens als eerste geschonken tijdens de proeverij.

forttreffelijk wit rood rose een cruse en cremant

De wijnen uit de Bourgogne komen van het wijnhuis La Côte des Blancs. Op deze wijngaard wordt zoveel mogelijk duurzaam verbouwd volgens de normen van ‘Terra Vitis’. Zo worden ziektes en plagen op natuurlijke wijze voorkomen of bestreden en wordt met respect voor natuur, plant en dier op de wijngaarden gewerkt. Een aanpak waarvan het succes te proeven is in de mooie wijnen waarmee je hier kennis kunt maken.

Biscuit Roses de Reims

Een bijzonder tintje krijgt de proeverij ook door een apart roze koekje. Het lijkt op een lange vinger en heeft niet veel smaak. Totdat je het in de Cruse Brut doopt! Een ware smaakbeleving volgt, eentje die ontstaat door de combinatie van de wijn met dat koekje; een Biscuit Roses de Reims. De middag wordt in stijl afgesloten met huisgemaakte Franse soepen en knapperig stokbrood.

Rondleiding op het fort

De proeverij wordt gecombineerd met een rondleiding op het fort. Dit authentieke bouwwerk, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, heeft heel wat verhalen, geheime hoekjes en bijzondere doorgangen. Maar ook het gebruik van het gebouw nu is de moeite waard. Dit alles wordt verteld tijdens deze rondleiding.

forttreffelijk rondleiding op het fort

Waar en wanneer wijnen?

De wijnproeverijen worden georganiseerd door FORTtreffelijk in samenwerking met Jeffrey Beerman. Ze vinden plaats op het fort in Markenbinnen, op drie zondagmiddagen;

29 maart 19 april 10 mei

Normaal gesproken kost deze wijnproeverij €49,00 maar wij bieden het nu aan voor €25,00 per persoon. Tijdens de wijnproeverij kan elke geproefde wijn natuurlijk ook direct aangeschaft worden. Wil je meer weten over de proeverijen? Kijk dan snel hier op onze site.

Meld je nu aan!

Aanmelden voor een van deze wijnproeverijen kan hier online. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan. Kom je met een groep? Laat dat dan ook weten bij de boeking, dan zorgen wij dat jullie de proeverij en rondleiding gezamenlijk doen. Eventuele allergieën kunnen ook bij de boeking worden doorgegeven.

Ik meld mij aan voor de wijnproeverij!