Bedrijfsuitje laten regelen door de secretaresse? Wij helpen haar met deze 9 tips!

Bedrijfsuitje laten regelen door de secretaresse? Wij helpen haar met deze 9 tips!

Bedrijfsuitje laten regelen door de secretaresse? Wij helpen haar met deze 9 tips!

De zomer komt er weer aan, dé tijd waarop er weer dagjes op de hei, bedrijfsuitjes en andere zakelijke evenementen georganiseerd moeten worden. En wie doet dat meestal? Juist, de secretaresse! Nu het deze week weer Nationale Secretaressedag is, zetten wij graag een stapje extra voor deze onvermoeibare dames (sorry heren!).

Tips en inspiratie voor een bedrijfsuitje

Nu gaan wij natuurlijk niet door heel het land bloemetjes laten bezorgen. Dat mogen de managers en bazen zelf regelen (hint!). Nee, wij helpen secretaresses graag met handige tips en inspiratie. Dat scheelt je dan weer tijd als jij een bedrijfsuitje moet regelen. Wij hebben namelijk dé 9 tips voor een goed bedrijfsuitje hier op een rij gezet. Handig!!

Duidelijkheid voor alles!

We wilden deze tip eigenlijk overslaan, maar juist hier kan het misgaan. Dus toch deze wellicht open deur: zorg voor duidelijkheid. Wat is het budget? Wat is de bedoeling van het uitje? En wie worden ervoor uitgenodigd? Is het alleen voor de fun of wordt er vooraf of tussendoor nog vergaderd? En is het alleen voor de collega’s van de afdeling, iedereen van het bedrijf of zijn ook partners welkom, of juist alleen zakenrelaties…?? Check, check en dubbelcheck!

Feestje, vergaderen of teambuilding?

Is de bedoeling alleen een gezellig bedrijfsfeest? Of moet het ook een nuttig bedrijfsuitje zijn? Wordt vergaderen gecombineerd met een ontspannen breakoutsessie? Of begin je met een teambuildingsactiviteit om de stemming er goed in te brengen? Als je weet wat de bedoeling van het uitje is, kun je al een selectie van locaties maken. Plekken waar dus wel of geen vergaderruimte is. En waar wel of geen activiteiten georganiseerd worden.

Origineel en geschikt

Natuurlijk wil je een origineel bedrijfsuitje. Maar het moet ook geschikt zijn voor alle deelnemers. Altijd al eens willen ‘fierljeppen’? Grote kans dat niet iedereen enthousiast is. Maar een rustig middagje fietsen zal ook niet heel erg gewaardeerd worden. Kijk daarom of je een locatie kunt vinden waar meerdere activiteiten mogelijk zijn. Dan kun je bijvoorbeeld een wat sportieve activiteit combineren met een uitdaging die mentaal wat meer uitdaagt, zoals een escaperoom.

Centraal gelegen

Grote kans dat het budget niet oneindig is. En dus moet je keuzes maken. Een slimme, eerste keus is dan al een locatie zoeken waar iedereen op eigen vervoer naartoe kan en waarvoor geen overnachting noodzakelijk is. Dat scheelt veel geld én het voorkomt dat je nog een apart avondprogramma in elkaar moet draaien. Check dus wat centraal gelegen is én wat over voldoende parkeergelegenheid beschikt.

Dieetwensen

Niets zo vervelend als je op de dag zelf ontdekt dat er iemand bij is die glutenintolerant is. Of die vanwege een zwangerschap niet alles mag eten. Check dus vooraf eventuele dieetwensen en geef ze door aan de locatie.

Tijdig communiceren

Zorg voor goede communicatie; laat dus op tijd weten dat er iets georganiseerd wordt zodat iedereen de datum kan vrijhouden. Laat ze ook weten wat ze ongeveer kunnen verwachten. Ga je bijvoorbeeld met elkaar een survival doen, dan is het handig om daar qua kleding rekening mee te houden!

Leg het bedrijfsuitje vast

Als het allemaal geregeld is, staat jullie natuurlijk een gave dag te wachten. Een dag die je ook niet zomaar wilt vergeten waarschijnlijk. Regel dus vooraf iemand die op de dag zelf foto’s maakt en misschien zelfs een video. Een compilatie daarvan die je achteraf rondstuurt, is altijd leuk.

Voorkom vervelende momenten

Ook is het slim om alvast vooraf na te denken over wat je niet wilt, de huisregels zeg maar. En wie dat in de gaten houdt. Zodat als iemand zich wat minder gezellig of zelfs onverantwoord gedraagt, er geen discussie is over wat wel of niet toelaatbaar geacht wordt. En wie dat bespreekbaar maakt. Door dit vooraf door te nemen, voorkom je vervelende momenten achteraf.

Regel hulp bij het organiseren van het bedrijfsuitje!

Natuurlijk weten we dat jij als secretaresse het al reuzedruk hebt. Maar dat niet elke manager of elk bedrijf zich een eventplanner kan veroorloven. Wil je toch iemand die met jou meedenkt in het organiseren van een bedrijfsuitje? Dan kun je bij ons terecht. Wij hebben namelijk een hele bijzondere locatie waar zowel vergaderd als gefeest kan worden maar waar we ook activiteiten organiseren en een veelzijdige, uitstekende catering hebben. We staan voor je klaar om jou te helpen het bedrijfsuitje te organiseren en je zoveel mogelijk uit handen te nemen als jij wilt. Zullen we eens kennismaken? Bel of mail ons dan even. En… nog een fijne Secretaressedag gewenst!https://fort-treffelijk.nl/wp-content/uploads/2019/03/Vergaderen-voor-verrassende-inzichten-bij-Fort-Markenbinnen.jpg

Ook interessant om te bekijken

Previous
Next